Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. «Друзі, маємо позитивну статистику. Кількість осіб, які одужали від коронавірусу, за останню добу становить 12 860. Ця цифра перевищує кількість осіб, які захворіли, — 10 811. Зокрема, захворіли 520 дітей та 512 медпрацівників. За минулу добу госпіталізовано 1 319 осіб; летальних випадків — 195», — наголосив міністр. Серед тих, хто захворів — 332 працівники МВС, 148 нових випадків COVID-19 підтвердили в ЗСУ.

У столиці на коронавірус захворіли 1475 людей. Про це міський голова Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі: «Іще 1475 хворих на коронавірус виявили в столиці за минулу добу. Померли 23 людини. Усього коронавірус забрав життя 1464 киян. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в Києві вже 82810».

До лікарень столиці госпіталізували 87 пацієнтів. Інші — на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 557 людей.

Міський голова також повідомив, що «Київ уже обладнав подачею кисню 2117 ліжок для хворих на коронавірус». Він нагадав, що столиця власними силами підготувала загалом понад 4,8 тисячі ліжок у комунальних медзакладах для надання допомоги хворим на коронавірус. «Серед них — 2117 ліжок з подачею кисню. Зокрема: 1523 — з централізованою подачею та 594 — з кисневими концентраторами. На збільшення ліжко-місць із подачею кисню місто виділило майже 31 мільйон гривень. Це кошти на капітальний ремонт систем киснепостачання. Іще понад 5,5 мільйона передбачили на закупівлю кисневих концентраторів», — повідомив Віталій Кличко.

За звітну добу в Україні проведено 55 070 тестувань.

Як повідомляє УНН, експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський переконаний, що потужностей вітчизняних розробників тест-систем на COVID-19 вистачить для того, щоб протестувати за місяць все населення країни. «Це буде значно дешевше, ніж купувати за кордоном. І так, тоді ми за місяць зможемо протестувати всіх. Єдине, що уряд повинен якимось чином їх підтримати, мотивувати виробників, дати їм державне замовлення чи якісь пільги з оподаткування. У світі є багато методів, щоб заохочувати свого виробника», — наголосив експерт.

За допомогою нових українських тестів DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антиген можна тестувати один мільйон людей на добу. Розроблена тест-система коштує всього лише 47 гривень, що в десятки разів дешевше за ПЛР-тестування та закордонні експрес-тести на антиген.