У заході, організованому Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки Управління екології та природних ресурсів КМДА й ініціаторів екологічного проекту Книги рекордів України «Озеленення України», взяв участь третій Президент України Віктор Ющенко, голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

«Загалом у столичних парках, скверах, біля шкіл і садочків розвісять більш як 800 годівничок для птахів», — повідомив Олександр Савченко.

Пташині «їдальні» з’являться і в лісових зонах, зокрема, 30 годівничок, виготовлених фахівцями комунальних лісопаркових господарств, планують розвішати  у Кончі-Заспі.

Частину дерев’яних будиночків для птахів передали дитсадкам та загальноосвітнім закладам, аби діти самі підгодовували пернатих друзів.

«Ніколи не годуйте птахів хлібом, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами. Вони дуже шкідливі для них і можуть призвести до їхньої загибелі, — зазначає Олександр Савченко. — Продуктів, що добре підходять для підгодівлі птахів, які в нас зимують, досить багато. Серед них — пшенична та кукурудзяна крупи, несмажене та несолоне насіння соняшнику, просо, пшениця, перловка, квасоля, сочевиця, вівсянка, льон, горох, несмажений грецький горіх. Чимало птахів прилетять поласувати несолоним салом. Самі ж годівнички не мають бути занадто яскравими — колір відлякуватиме птахів, краще утримуватись від розфарбовування взагалі. Також вони не мають бути надто закритими, оскільки до таких годівничок птахи просто не залітають».

Фото із сайту КМДА.