За даними Міністерства охорони здоров’я, завантаженість ліжок пацієнтами з коронавірусом і підозрою на COVID-19 перевищує 50% в Києві і в Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Першу партію вакцини від COVID-19 Україна зможе отримати в березні наступного року. Йдеться про мільйон доз. Загалом очікуємо вісім мільйонів доз. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив в інтерв’ю «Українській правді».

Він зазначив, що буде встановлено порядок вакцинації (визначені групи, соціальні групи, групи ризику). «Зрозуміло, що лікарів треба вакцинувати в першу чергу, вони — під найбільшим ризиком. І далі по структурі — людей, які під загрозами, з відповідними захворюваннями, осіб, які надають відповідні соціальні послуги, поліцію тощо», — сказав Прем’єр-міністр.

За словами Д. Шмигаля, оскільки вакцинація є добровільною, а не обов’язковою в Україні, то кожен зможе забезпечити собі щеплення на комерційній основі. Крім тих, хто отримає вакцину від держави в обов’язковому порядку.

Фото: gordonua.com