У Києві відбувся XV конгрес Федерації футболу України. Перед його початком виконавчий комітет організації продовжив контракт з ФФУ до кінця 2015 року тренера національної збірної 65-річного українського фахівця Михайла Фоменка.
Делегати конгресу затвердили, зокрема, рішення виконкому ФФУ від 15 листопада 2013-го про відставку першого віце-президента Сергія Стороженка згідно із його заявою.
Наостанок було вручено приз «Честь прапора» — клубу, який делегував найбільшу кількість гравців до національної збірної країни — донецькому «Шахтарю». Нагороду отримав делегат конгресу Іван Гайворонський.
Потім президент Федерації футболу України Анатолій Коньков (на знімку — праворуч) та перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов (на знімку  — ліворуч) відповіли на запитання журналістів. Пропонуємо частину цієї розмови.
— Після виконкому стало відомо, що продовжено контракт з наставником збірної Михайлом Фоменком. Можливо, зміниться склад тренерського штабу? Чи є вже розклад товариських матчів? — запитали Конькова.
— Поки що не можу нічого сказати про контрольні матчі, перемовини тривають, визначаються суперники. Хто це буде? Прагнемо, щоб нашій команді було комфортно проводити спаринги, враховуючи внутрішній календар. Щодо тренерського складу: маємо провести детальнішу розмову про контракт кожного із фахівців.
— Чи існує офіційне роз’яснення з боку ФІФА дискваліфікації стадіону «Арена Львів»? Чи зможе він надалі приймати міжнародні поєдинки?
— На арені у Львові заборонено проводити зустрічі головної команди, всі інші збірні та клуби можуть грати там свої матчі, для них дискваліфікації немає. Коли цей стадіон будували, либонь, розуміли, для яких цілей його зводять і як заповнювати трибуни. Ми зі збірними, як можемо, допомагаємо. Але те, що відбулося на «Арені Львів», зробили цілеспрямовано.
— Які питання розглядали на виконкомі ФФУ? Чи правда, що тепер Прем’єр-лізі достатньо буде представників дев’яти клубів для кворуму на загальних зборах?
— Призначені останні дві зустрічі керівників клубів не відбулися, — відповів Анатолій Попов, — що ставить під загрозу подальшу діяльність організації. Ліга вийшла з пропозицією розблокувати ситуацію і прийняти норму «50 відсотків + 1 голос». Її введення дозволяє вести нормальну роботу. Виконком одноголосно підтримав таке рішення. На жаль, ми стали заручниками ситуації. В лютому ми плануємо розглянути цю проблему на виконкомі. Створено прецедент, тому потрібно виходити з такого становища.
— Виходить, що ФФУ дала можливість більшості вирішувати всі важливі питання, не радячись із меншістю. Тепер керівництво Прем’єр-ліги може просто не звертати уваги на ці клуби?
— Перше коло завершилося. Але ми не можемо підбити підсумки, — розповів Анатолій Коньков. — Поки що не вдалося зняти київський «Арсенал» з турніру. Є положення, є статут. До нас звернулися з пропозицією, ми її прийняли. А в лютому зберемо всі необхідні документи, поспілкуємося з усіма учасниками цього процесу й ухвалимо відповідне рішення...
Перед матчем збірних України та Франції  мав зустріч з усіма власниками клубів Прем’єр-ліги. Ми обговорювали багато питань, але про бойкот — ані пари з вуст. Про «Арсенал» згадували лише в площині допомоги клубу, яким правовими нормами керуватися, щоб врятувати «канонірів». Тоді раз і назавжди визначили, що відповідально підходитимемо до процесу ліцензування клубів. Тепер усі допускатимуться до змагань лише за спортивним принципом.
Сьогодні рішення виконкому прийняли, щоб нормально і цивілізовано підбити підсумки в чемпіонаті, скласти реальну турнірну таблицю, дати людям можливість проаналізувати вже зіграну частину змагань.
— Пролунали слова про будівництво бази для національних збірних. Можете конкретизувати, де її зводитимуть?
— Думаю, ви розумієте, яке нині фінансове становище в країні. Тому ми поки що маємо намір освоїти кошти на будівництво манежу у Вишгородському районі Київської області для збірної U-21, юнацьких і жіночих національних команд. Адже в осінньо-зимовий період та на початку весни у наших збірних нема можливості повноцінно проводити заняття...
 
Фото ФФУ.