А також вимагають переглянути розмір компенсацій малому бізнесу на час карантину та ввести мораторій на всі перевірки малих і середніх підприємств до його завершення.

Представники ФОПів проводять акції протесту під стінами Верховної Ради з початку грудня. Наймасовіший мітинг відбувся 15 грудня, коли в урядовому кварталі зібралися тисячі мітингувальників з різних регіонів України.
Вони пройшли ходою центром Києва до Майдану Незалежності, де вирішили встановити намети. Під час їх демонтажу правоохоронцями виникли перші сутички з поліцією, що використала сльозогінний газ. Мітингарі жбурляли в поліцейських пляшки з водою.

У МВС повідомили, що «група нетверезих чоловіків накинулася на поліцейських, у результаті чого троє правоохоронців госпіталізовані із розбитими обличчями та забоями. За цим фактом розпочато кримінальне провадження... За фактом травмування поліцейських під час акції на Майдані Незалежності розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи правопорушників». Є постраждалі серед протестувальників.

Частина учасників акції провела ніч на Майдані Незалежності. Під час спроби підприємців встановити генератор для нагрівання води виник новий конфлікт з поліцією. Уранці 16 грудня правоохоронці не пропустили на Майдан машину з обладнанням для облаштування сцени та озвучування мітингу.

Станом на 11-ту годину 16 грудня біля стели Незалежності, де підприємці все-таки встановили туристичні намети, залишалося майже 500 протестувальників, котрі заявляють, що їхній мітинг буде безстроковим. За акцією спостерігає поліція, посилено безпеку в урядовому кварталі. Утім, правоохоронців на Майдані значно поменшало.