Оскільки дошкільного навчального закладу тут не було, то фактично збулася давня мрія багатьох земляків. Уперше її «матеріалізували» на громадських слуханнях. Більшість учасників того зібрання підтвердили пріоритетність укладення немалих коштів саме в дитсадок і, власне, інвестицій у майбутнє свого села та громади. Тож менш ніж за рік на ошатне й сучасне гніздечко для малечі перетворили стару аварійну будівлю одного з корпусів тамтешньої школи.

Це приміщення зведене ще 1880 року, тож у такий спосіб вдалося зберегти історичну споруду, подарувавши їй друге життя. Будівлю оновили зовні й усередині. Зокрема, було утеплено фасад, встановлено металопластикові двері та вікна, облаштовано системи опалення й водопостачання. Тут з’явилися затишні роздягальня, ігрова кімната, спальня, буфет, пральня, котельня, кімната для обслуговуючого персоналу.

На реконструкцію споруди загалом спрямували майже п’ять мільйонів гривень. При цьому понад два мільйони було виділено з держбюджету за сприяння народного депутата Андрія Бобляха, решту доточили зі скарбниці громади. Однак усе те, як то кажуть, окупиться сторицею. Власне, зручностями для дітей та їхніх батьків.

Малечі дитсадок сподобався, так би мовити, з першого погляду (на знімку). Його відвідуватимуть два десятки юних земляків. Уже найближчим часом у громаді забезпечать їхнє підвезення. Звісно, не зайвими стали й нові робочі місця для односельців. До речі, назву дитячого дошкільного закладу в громаді також обирали спільно — голосуванням у соцмережах.

Полтавська область.

Фото надано прес-службою Коломацької громади.