Нещодавно в конференц-залі виконавчого комітету Коростенської міської ради відбулася зустріч з відомим українським політиком, народним депутатом трьох скликань, якого двічі обирали Головою Верховної Ради, академіком НАН України, доктором історичних наук, професором, засновником Благодійного фонду «Майбутнє Полісся» Володимиром Литвином.

Головна мета візиту — надання благодійної допомоги медичним закладам Коростеня у зв’язку із ситуацією, що склалася внаслідок поширення COVID-19.

Після зустрічі з коростенським міським головою Володимиром Москаленком та депутатами міськради Володимир Литвин, котрий не з чуток знає про коронавірусну інфекцію і методи боротьби з нею, бо й сам перехворів COVID-19, відвідав центральну міську лікарню та передав медикам три концентратори кисню, 25 захисних костюмів багаторазового використання, п’ять пульсоксиметрів, 300 масок тощо.

«Спілкувався з людьми. Зустрівся з журналістами. Розмова була цікавою й повчальною. Адже вони працюють, що називається, на землі, у масах. І, як ніхто, розуміють глибину проблем, що обсідають людей та громади. Побував у лікарні. З перших вуст укотре почув, як реально складаються справи з організацією лікування хворих на ковід. Наскільки оптимістичні оцінки й заяви з Києва співвідносяться із ситуацією на місцях. Зокрема, у питаннях забезпечення тим самим медичним киснем. Гострих питань, які потребують централізованого вирішення київською владою, безліч. Зокрема, забезпечення питною водою. Бо вже дійшло до того, що на Поліссі (!) в населені пункти доводиться довозити воду. Але все скинуто на громади. Ніхто навіть не думає про необхідність на рівні держави прийняти програму «Питна вода» з відповідним фінансуванням», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Володимир Литвин.

Потрібно об’єднуватись і спільними зусиллями у кожній громаді й Житомирщині загалом починати дбати про поліщуків, зазначив відомий політик і додав: «За нас ніхто цього робити не буде. Давайте всі це зрозуміємо й розпочнемо цю роботу».

Від імені Древлянської громади голова міста висловив надію на подальшу плідну співпрацю й допомогу земляка.

Фото із соцмереж.