Машину подарували представники благодійного фонду «Центр утеплення» спільно з норвезькими меценатами. Це — третій за рік реанімобіль, який отримав від них центр екстреної медичної допомоги. Подаровані машини відповідають типу «С», адже в них передбачені перегородки-бокси між водієм та пацієнтом, є балони з киснем, набір нош, медична апаратура, яка розрахована на регулярну дезінфекцію.

Як розповів Віктор Гриньов, медичний директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ще в липні на балансі організації було 179 автомобілів, з них 112 — відслужили понад 10 років і стільки ж підлягали списанню. Потреба в закупівлі становила 44 автомобілі типу «В» та 39 — типу «С». Тип «С» — це реанімобіль, який розрахований для надання якісної медичної допомоги. Нещодавно центр екстреної меддопомоги сам придбав десять автомобілів та ще три отримав від БФ «Центр утеплення».

«Центр утеплення» провадить свою діяльність понад сім років. «Усе почалося з війною. Працював з друзями у волонтерському русі, їздили на схід і бачили, що потрібно нашим хлопцям, — розповів Юрій Опанасюк, директор фонду. — Перші машини йшли на фронт. Другим етапом відправляли транспорт у військові частини і шпиталь. Поступово напрацювали велику базу друзів-волонтерів, переважно за кордоном. Пізніше почали спрямовувати допомогу на потреби Житомирщини.

Перші реаномобілі передавали з міста Копенгаген (Данія). Останнім часом працюємо з норвезькою місією «Віра. Надія. Любов», представники якої є в Коростені. До кінця цього року фонд надасть по одному реанімобілю Житомирському базовому військовому шпиталю та Овруцькій центральній районній лікарні.

Фото автора