У Рівненській обласній раді на постійній комісії з економічних питань та комунальної власності під головуванням Андрія Пехотіна депутати розглянули питання «Про внесення змін до Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018—2025 роки».

Ця програма діє в області з 2014 року. Згідно з нею з обласного бюджету здійснюється співфінансування проектів, що спрямовані на підвищення рівня енергоефективності. За цей період вдалося реалізувати 226 проектів.

Загалом орієнтовний обсяг фінансування проектів становить 132,2 млн грн, з яких 119,9 млн грн — кошти з обласного бюджету. Так, за 2018—2020 роки було виділено на їх реалізацію 39,4 млн грн. А у 2021-му на фінансування програми передбачено 15 млн грн з обласного бюджету. Зауважимо, що обсяг коштів на реалізацію проектів з енергоефективності щорічно визначається при затвердженні та внесенні змін до обласного бюджету Рівненської області в межах наявних фінансових ресурсів.

На переконання голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука, ця програма є дієвою та потрібною.

Члени постійної комісії одностайно рекомендували голові обласної ради винести це питання на розгляд чергового пленарного засідання.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото надано автором.