Відтепер він займає три кімнати — два кабінети й архів — у просторій двоповерховій будівлі тамтешньої філії Лохвицької гімназії № 1. У ній розташований також дитсадок «Веселка».

Таке квартирування в одному приміщенні, де вистачає місця для всіх, допомагає громаді економити кошти й ресурси. Адже всі три установи опалюються однією шкільною котельнею. Останню цьогоріч ще й модернізували, завдяки чому з’явилася можливість використовувати альтернативне природному газу паливо — пелети.

Старостат, звісно, облаштували окремим входом. А найголовніше те, що після капітального ремонту приміщення для нього цей найближчий до жителів трьох сіл — Васильки, Христанівка та Гаївщина — осередок місцевого самоврядування став зручним для працівників і відвідувачів. Надто з огляду на те, що раніше він перебував у старій споруді, яку обігрівали допотопною грубкою...

Тепер ті земляки, котрі приходять сюди для отримання довідок, документів, оформлення яких потребує нотаріальних дій, та по інші послуги, потрапляють у справді сучасне й затишне приміщення. А святкового настрою додає ще й встановлена тут ялинка, яка найкраще вписалася в атмосферу новосілля.

Полтавська область.