Це вже другий у Кіровоградській області центр за напрямом підготовки фахівців зварювальних робіт (що свідчить про затребуваність та популярність професії зварника) і сьомий — з підготовки робітничих професій.

Для створення центру використано 2,8 мільйона гривень. З державного бюджету надійшло 1,6 мільйона гривень. Ще 1,2 мільйона виділили з обласного бюджету. За ці кошти відремонтували   приміщення та придбали  по 15 зварювальних апаратів та столів зварювальника, тренажер зварювальника, апарат плазмового різання та інше сучасне професійне обладнання. Загалом 68 одиниць.

«За останні три роки в училищах області створено шість навчально-практичних центрів: сільськогосподарський (м. Бобринець); із професій машинобудування та з монтажу санітарно-технічних систем (м. Кропивницький); електромонтажних робіт (смт Голованівськ); зварювальних робіт (м. Мала Виска); слюсарних робіт (м. Олександрія)», — повідомила заступник голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова.

Довідково

У ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» навчаються 420 учнів (17 груп), які освоюють такі необхідні нині професії «Слюсар-ремонтник. Електрозварник ручного зварювання»; «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Електрозварник ручного зварювання», «Штукатур. Лицювальник-плиточник», «Кухар. Кондитер», «Кухар. Офіціант», «Кравець».

Діють нові майстерні для підготовки кваліфікованих робітників будівельного та швейного профілю та навчально-практичний центр з професії «Слюсар-ремонтник».

До послуг учнів 27 навчальних кабінетів, 10 навчально-виробничих лабораторій, 2 бібліотеки і читальні зали, учнівський гуртожиток європейського зразку, спортивна та актова зали.

Фото надано  департаментом освіти і науки Кіровоградської ОДА.