Оглянули нові автомобілі та привітали рятувальників із цінним надбанням голова ОДА Андрій Назаренко, голова облради Сергій Шульга та міський голова Кропивницького Андрій Райкович, начальник обласного управління ДСНС Віталій Миронюк.

Тож і початок нового, 2021 року відзначився значним зміцненням матеріально-технічної бази рятувальних підрозділів області. Чергове вручення сучасної пожежно-рятувальної техніки та новітнього обладнання і спорядження місцевим підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій відбулося в Кропивницькому буквально в перші дні нового року.

За інформацією прес-служби управління ДСНС, дві автоцистерни пожежні АЦ-8-50-530М на базі МАЗ буде передано до 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та пожежно-рятувальної частини м. Гайворон. Ще дві спецмашини САРМ-Л на базі FORD Ranger P375ICA2 заступлять на бойове чергування в пожежно-рятувальних частинах м. Новоукраїнка та смт Новгородка.

— Кожне оновлення чи поповнення парку автотехніки, матеріально-технічних ресурсів обласного гарнізону означає посилення оперативної спроможності рятувальників на високому рівні виконувати поставлені завдання, — зауважив начальник
облуправління ДСНС Віталій Миронюк. — За весь час існування Державної служби України з надзвичайних ситуацій вперше в нашій державі розроблено надсучасний восьмитонний пожежно-рятувальний автомобіль на базі шасі МАЗ, який  порівняно з типовим ЗІЛ-130 здатен довозити на пожежі майже в чотири рази більше води, що дасть змогу врятувати більше осель та людських життів від вогню.

Також у рамках міжнародної технічної допомоги від уряду США отримано два металошукачі SC100C. Для рятувальників 2-го ДПРЗ м. Олександрія передано 50 комплектів спеціальних захисних костюмів. А за державною програмою підвищення рівня безпеки дорожнього руху рятувальники отримали спеціальні планшетні комп’ютери, здатні надавати необхідну інформаційну допомогу під час визволення людей з понівечених автомобілів.

Фото автора.