Загалом від початку аварійної ситуації на водогоні людям привезли 1 640,6 куб. м води. Від Головного управління на подолання наслідків аварії залучено 31 рятувальник і 10 одиниць техніки, з них дві одиниці для підвозу питної води.

Як поінформували у прес-службі ГУ ДСНС в області, у понеділок було завершено обстеження та ремонт ділянки водогону Горлівка — Торецьк за межами смт Південне Торецької міськради. Співробітники КП «Компанія «Вода Донбасу» провели земельні та зварювальні роботи, під час яких усунули два пориви. Загалом до обстеження та ремонту було залучено 24 працівники та шість одиниць техніки, з них від ДСНС — п’ятеро співробітників і дві одиниці техніки. На момент, коли верстався номер, було заплановано завершення зварювальних робіт на околицях смт Південне Торецької ВЦА за умов дотримання режиму припинення вогню.

У районах, де тривають аварійно-відновлювальні заходи, у дзеркальному форматі з обох боків лінії розмежування мають працювати патрулі СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, з 4 січня внаслідок поривів на водогоні Горлівка — Торецьк припинено централізоване водопостачання у містах Торець (28 336 мешканців), Залізне (2 899), селищах міського типу Північне (5 768), Південне (750) та частково у селищі Щербинівка (170 мешканців). Загалом у населених пунктах Торецької міської ради без води залишилося 37 923 людини.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області.