Мова про неприпустимості збільшення тарифів на комунальні послуги та про передачу у власність громади газових розподільчих мереж.

Зокрема, у зверненні до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання та розподіл природного газу зазначається, що з огляду на важку епідеміологічну ситуацію в країні, економічну кризу, зростання безробіття та рівня бідності додаткове підвищення цін на електроенергію та природний газ для населення перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні та призводить до порушення прав громадян, закріплених у ст. 48 Конституції України.

Депутати міськради закликали Президента вжити невідкладних заходів для недопущення зростання цін на електроенергію та природний газ для населення. Вони також звернулися до Верховної Ради із закликом запровадити мораторій на підвищення цін на комунальні послуги для населення, невідкладно внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і до Державного бюджету України на 2021 рік — для забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення. У зверненні також ідеться про необхідність Кабінету Міністрів переглянути рішення щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення, відмовитись від намірів подальшого підвищення тарифів та забезпечити державне регулювання цін на природний газ для населення України.

Депутати міської ради також підтримали звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка щодо передачі у власність житомирської громади газових розподільчих мереж міста та устаткування, приєднаного до цих мереж, що перебувають у державній власності.

Житомир.