Його старт планується на початок 2021 року. Про це повідомила провідний методист центру Марія Маринець.

— Така ініціатива раніше вже стартувала у багатьох інших регіонах нашої країни. Головна мета проекту полягає в тому, що кожен охочий зможе отримати свій «Паспорт мандрівника Житомирщини». З-поміж об’єктів, що погодилися підтримувати цей проект, — Національний музей космонавтики імені С. Корольова, Музей коштовного і декоративного каміння, розташований у Хорошеві, Радомишльський народний краєзнавчий музей, Музеї єврейства та історії міста і Кляштор Босих Кармелітів, що в Бердичеві, парк «Древлянський» і військово-історичний комплекс «Скеля», що в стародавньому Коростені, а також туристичні об’єкти, розміщені на території Тетерівської ОТГ Житомирського району.

Подорожуючи, туристи збиратимуть відмітки про відвідування різних туристичних об’єктів, кожен з яких виготовить спеціальну печатку, яку ставитимуть у мандрівному паспорті. Поціновувачі активного відпочинку й патріоти рідного краю, котрі зберуть усі печатки, отримають приз від туристичного інформаційного центру — безплатну поїздку або сувенір на згадку, — поінформувала пані Маринець.

У турінфоцентрі сподіваються, що для більш успішної реалізації цього проекту плече допомоги з часом активно підставлять і представники місцевого бізнесу. А у планах організаторів: на найактивніших мандрівників чекатиме ще один приємний бонус — знижки у кав’ярнях та кафе.

Житомир.