Опозиція прийняла рішення зареєструвати постанову про створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування діяльності правоохоронних органів під час розгону мирних демонстрацій по всіх містах України. Про це на брифінгу заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.
В інтерв’ю журналістам голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок зазначив, що Генеральний прокурор дав односторонню та упереджену оцінку резонансним подіям, які відбуваються в Україні. «Те відео, яке показали у парламенті, змонтоване за принципами політичної агітації та переходить будь-які межі. Це підтверджує, що влада разом із прокуратурою, іншими органами влади, котрі мали бути незалежними, цілеспрямовано намагаються ще більше поглибити політичну кризу. Такий виступ Генпрокурора просто неприпустимий для будь-якої європейської цивілізованої держави, а відео, продемонстроване ним, — це ганьба, яку соромно показувати у найвищому законодавчому органі країни», — сказав парламентарій.
Також він повідомив: опозицію поки що ніхто не запрошував на круглий стіл з обговорення пропозицій щодо відновлення політичної стабільності в країні. «Ми не бачимо сенсу брати участь у засіданні цього круглого столу», — зазначив О. Тягнибок.
У свою чергу лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що Генеральна прокуратура відверто маніпулює фактами щодо акцій протесту, які відбуваються в Києві. «Генпрокуратура зробила маніпулятивну відеопідбірку, мета якої — показати, що нібито мітингувальники самі винні. Це свідчить про те, що влада не збирається притягувати винних до відповідальності», — сказав він.