Навколишнім селянам село відоме не лише знаменитим боєм часів Української Народної Республіки, а й науковою станцією, що займається селекцією.
Скажімо, не так давно там вивели сорт спаржевої квасолі «Мулатка».
А ось нещодавно, як про це повідомив сайт Крутівської ОТГ, науковці дослідної станції «Маяк» почали поширювати свій власний, новий сорт салату, урожайність якого становить 9,5 тонни з гектара.
«Цей сорт салату ідеально підходить для наших умов, є стійким до гнилі, борошнистої роси та септоріозу», — ідеться у дописі.
Ще раніше науковці похвалилися новим сортом огірків, який продовжує традиції знаменитого «Ніжинського», але, на відміну від нього, плодоносить 65 днів. Якщо раніше голландські сорти мали вищу врожайність за ніжинські огірки, то новий сорт виправляє цей недолік.
Чернігівська область.