Тобто спеціального обладнання, що зчитує реквізити з магнітних смуг.

Спритник виявився «гастролером», мешканцем сусідньої Київщини. Орендував квартиру в Миргороді. Саме там під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили скімінговий пристрій, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, платіжні картки, паспорт громадянина іншої країни тощо.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в області, Миргородського відділу та Кременчуцького райуправління поліції встановили, що їхній «підопічний» прилаштовував свій скімер на звичайних банкоматах, якими користуються тисячі громадян. Отримуючи в такий спосіб конфіденційну інформацію, виготовляв копії карток. А потім із дублікатом знімав чужі гроші в інших банкоматах.

Як повідомили власкору «Голосу України» у відділі комунікації ГУ Нацполіції в області, чоловік, за попередніми даними, встиг виготовити три з половиною десятки(!) таких дублікатів і, відповідно, «присмоктатися» до банківських рахунків власників карток. Загальна сума завданих ним збитків сягає понад 200 тисяч гривень.

Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, які кваліфікуються одразу двома статтями Кримінального кодексу. Йдеться про шахрайство, що спричинило особливо великі розміри збитків, а також незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальної техніки. Якщо провину спритника доведуть у суді, йому світить до восьми років позбавлення волі.