За останні два місяці у сім’ях вимушених переселенців, для яких другою домівкою стала Житомирщина, з’явилися два нових громадяни України. Їхні батьки мешкають у готелі «Спортивний» в Житомирі та лікувально-санаторному центрі «Дениші». Щоб привітати їх із Новорічними та Різдвяними святами і вручити подарунки, туди завітали в. о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута і директор департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь. Сім’ї отримали дитячий одяг, білизну, інші необхідні речі.
Хлопчик Нестор з’явився на світ 11 листопада у Миколи і Катерини Масякіних. Вони залишили Єнакієве Донецької області, коли на околицях міста розпочалися бойові дії. Микола нині працює інженером на котлозаводі «Крігер». Катерина подякувала за чуйне ставлення і в першій міській лікарні, де народжувала, і в готелі, де для сім’ї створили належні умови для проживання і догляду за дитиною.
Надія Дмухівська, яка очолює школу легкої атлетики олімпійського резерву Житомирської облради, на чиєму балансі перебуває, зокрема, готель «Спортивний», повідомила, що нині у ньому розміщено 21 особу, з них 12 дітей. Є родина, де виховують чотирьох дітей.
— Наші мешканці — спокійні, віруючі люди, ми намагаємося їм створити домашні умови, приносимо свою консервацію, забезпечуємо питною водою. А малесенький Нестор став улюбленцем дітвори — всі хочуть з ним погратися, — каже Надія Дмухівська.
У лікувально-санаторному центрі «Дениші» вітання і подарунки приймали Артем, який працює на пилорамі у селі Михайлівка, і Ольга Маньки. У них народилася донька Дарина.
Житомирська область.
 
 
На знімку: Світлана Гресь (ліворуч), Ярослав Лагута з мішком подарунків і Катерина Масякіна з маленьким Нестором.
Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.