«Прочитала в новинах, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабінету Міністрів про запровадження нового українського правопису. Уряд готує апеляцію на це рішення», — написала вона у Фейсбуці.

Та хоч би чим завершилися судові баталії з цього питання, зазначила О. Кондратюк, жодним рішенням суду неможливо зупинити поступ української мови. «Мова — живий організм нації, який розвивається разом із нею. Оновлення правопису життєво необхідно для кожної мови», — наголосила народна депутатка, додавши, що для жіночого руху в Україні і для неї особисто також важливо, що нова редакція правопису офіційно впроваджувала у вживання фемінітиви.

«Тому можливе скасування нового правопису — це ще й певна форма наступу на права жінок в Україні», — переконана Олена Кондратюк, наголосивши насамкінець, що українським правописом повинні займатися науковці, фахівці, філологи, які глибоко відчувають пульс живої української мови і краще за всіх нас знають, як тримати її в тонусі.