Учасники зустрічі погодилися, що святкування має наголосити на 30-річчі Незалежності, досвіді самостійного державного буття в різні часи та тисячолітній історії України. Також глава держави за-

значив, що всі заходи мають не просто фокусуватися на історії, а й показати визначальні напрями розвитку майбутнього нашої країни.

«Має бути не лише 30 років досвіду, а й погляд на 30 років уперед. Важливою залишається концепція єдності та зміцнення іміджу України як повноправного партнера на міжнародній арені», — наголосив Президент.

У переддень 30-річного ювілею Незалежності буде проведено саміт «Кримська платформа» із залученням міжнародних партнерів.

«Ця подія матиме історичну цінність. Ми об’єднаємо зусилля всіх країн, які допомагають із вирішенням питань мешканців Криму та деокупації півострова», — зазначив Володимир Зеленський.

Також відбудуться заходи, присвячені зміцненню міждержавних стосунків та розвитку культурної дипломатії. Безпосередньо в день народження України поряд з іншими заходами буде проведено парад із залученням військової техніки. Крім того, ввечері відбудеться святковий концерт.

Кожне міністерство представить особливий, визначний проект у своїй галузі, який сприятиме розвиткові країни.

Очікується приїзд лідерів багатьох держав — партнерів та друзів України.

Володимир Зеленський, як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, також нагадав, що 2021-й — це рік визначних дат в історії нашої держави.

«Цього року в нас особливі річниці як трагічних сторінок нашої історії, так і тих моментів і видатних українців, якими ми пишаємося. Ми по-особливому згадаємо й 80-ту річницю Бабиного Яру, і 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Але історія України — це не лише трагізм. Я радий, що цього року ми відзначаємо 150-річчя Лесі Українки. Ми гідно нагадаємо про цю видатну особистість світового масштабу. І особливу увагу ми приділимо як 25-річчю Конституції України, так і 30-й річниці Незалежності. Покажімо, що українцям є чим пишатися», — наголосив Президент.