У день Різдва Христового Президент України Петро Порошенко із дружиною та дітьми взяв участь у святковому Богослужінні у Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі, що в селі Манява Богородчанського району Івано-Франківської області. По завершенні богослужіння київським гостям показали вертеп, також Президент поспілкувався з вірянами, які прийшли на святкову службу. Петро Порошенко привітав усіх присутніх із великим християнським святом та побажав миру, злагоди і благополуччя у Новому 2015 році й подарував монастирю Києво-Печерську ікону Божої Матері.

Згодом родина Порошенків відвідала сім’ю військового, старшого сержанта Миколи Лозяка, котрий дістав поранення під час несення служби в зоні АТО. Глава держави подякував бійцю та його рідним за мужність, проявлену під час захисту країни, і привітав з Різдвом Христовим та новорічними святами. «Такими, як ви, пишається український народ, пишаюся і я, як Президент», — сказав Петро Порошенко. Спілкуючись за родинним столом, Президент розповів про сучасне озброєння та забезпечення армії і висловив переконання, що після такої технічної підмоги ситуація на Донбасі зміниться на краще. «Вже є зброя, техніка, навчилися воювати», — зазначив глава держави. Відзначивши неймовірно високу ціну, яку Україна заплатила за свою незалежність, Петро Порошенко сказав: «Як віруюча людина, вірю, що Бог принесе мир і перемогу». Президент висловив подяку родині Лозяків за гостинність та вручив дітям солдата подарунки.

У селі Дзвиняч президентська родина навідалася до місцевих мешканців, які прийняли на канікули 10 діточок із Донецької області. «Дуже добре, що є люди, котрі відкривають своє серце. Ми, українці, єдині, і ніхто нас ніколи не розколе», — сказав Петро Порошенко та відзначив важливість спілкування українців з різних регіонів.

Глава держави поцікавився, як виникла ідея таких гостин. Господарі розповіли, що хотіли запросити до теплої атмосфери дітей з Донбасу, ознайомити з українськими традиціями.

Президент подякував жителям села за теплий прийом дітей, які, незважаючи на зовсім юний вік, уже пройшли через важкі випробування війною. Було наголошено на важливості спілкування українців з різних регіонів країни та поширенні ініціативи таких гостин на інші міста країни. Петро Порошенко привітав усіх присутніх з Новим роком та Різдвом і побажав миру і здоров’я. Президент вручив дітям подарунки та сфотографувався із ними на згадку про зустріч.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).

У селі Дзвиняч Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною відвідав родину Смеречуків, яка прийняла на різдвяний відпочинок хлопчика із Костянтинівки Донецької області.