У селі Крутий Яр Білозерського району Херсонщини цивільне подружжя за столом затіяло розмову про дитину. Чоловік натякнув, що хотів би почути в хаті дзвінкий дитячий голосочок, а жінка рішуче відмовила. Від такого одкоша підігрітий алкоголем 35-річний голова родини буквально вибухнув: вигнав дружину з хати, зачинився в ній, облив себе та кімнату бензином з баку бензопили. І гукнув, що без дітей йому жити немає сенсу, а тому спалить і себе, і помешкання.
Перелякана до напівсмерті жінка вибігла на вулицю й почала бити на сполох. До Крутого Яру за лічені хвилини примчали співробітники міліції і вогнеборці. Хата не горіла, але й Григорій не виходив на двір і не озивався, тож на пожежу слід було чекати будь-якої миті. Начальник Чорнобаївського відділку міліції майор Олег Рибчук розпочав перемовини, і сталося диво — чоловік відчинив двері й пішов на мирову.
— Григорій загалом — нормальна людина, працює у власному господарстві, і якщо час від часу зловживає алкоголем, то не так, щоб до його розуму й почуттів зовсім було б не достукатися. Дізнавшись про причину конфлікту, я насамперед нагадав йому про те, що через самогубство чоловік уже не зможе продовжити рід, стати годувальником для дітей. І, мабуть, зачепив якусь струну в його серці — Григорій облишив думку про самоспалення й покинув хату. Там усе було залите бензином, і одного погляду вистачило, щоб переконатися: голова родини щодо пожежі аж ніяк не жартував, і свою погрозу міг здійснити будь-якої миті, — згадує майор Олег Рибчук.
У відділі міліції Білозерського району Херсонщини кореспонденту «Голосу України» повідомили: для Григорія Атаманчука затіяна ним веремія жодних правових наслідків не матиме. Спроба самоспалення шкоди майну та здоров’ю людей не завдала, та й подружжя вже помирилося.
Херсонська область.