Депутати Івано-Франківщини ухвалили основний кошторис області на 2015 рік. Доходи та видатки передбачено в сумі понад 3,6 мільярда гривень, отож директор департаменту фінансів облдержадміністрації Галина Карп висловила сподівання, що він таки буде бездефіцитним.
Оскільки обласний бюджет формувався вже на новій законодавчій базі, то посадовець зазначила, що основною перевагою затвердженого документа є забезпечення фінансової самостійності та спроможності регіону. Також стовідсотково забезпечено усі передбачені соціальні гарантії, враховано підвищення цін на енергоносії та інфляційні процеси.
Серед важливих новацій — передача на повне утримання обласного бюджету семи професійно-технічних навчальних закладів, двох закладів позашкільної освіти та чотирьох закладів фізкультури та спорту. Відтепер Прикарпаття самостійно фінансуватиме й установи ветеринарної медицини та всі протиепізоотичні заходи.
У документі за спеціальною програмою передбачено кошти на підтримку сімей загиблих під час масових акцій протесту та в зоні АТО, зокрема, з надання їм матеріальної допомоги, забезпечення медичної та психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, поліпшення житлових умов. Для цього виділено 6,5 мільйона гривень.
 
Івано-Франківська область.