Президент пообіцяв надати підтримку таким планам місцевої влади.

У День Святого Миколая Президент України Віктор Янукович відвідав Вишгородський районний дитячий будинок «Любисток» у селі Нові Петрівці Київської області. Як повідомила прес-служба глави держави, В. Янукович поспілкувався з вихованцями та директором Миколою Жаданом. Президент поцікавився умовами виховання та проживання дітей, їхніми потребами та планами щодо поліпшення умов та подальшого розвитку «Любистка».

Як розповів Микола Жадан, у дітей є все необхідне для здобуття якісної освіти та підготовки до отримання професії. За його словами, у найближчих планах — повне забезпечення закладу комп’ютерним обладнанням.

Президент пообіцяв надати підтримку і як перший крок — подарував дитячому будинку мультимедійне обладнання. Віктор Янукович також поцікавився, чи всі діти забезпечені планшетами і пообіцяв вихованцям подарувати їх.

Діти привітали главу держави з Днем Святого Миколая святковою піснею. Разом із Віктором Януковичем вони засвітили вогні на ялинці біля дитячого будинку.

«Зі святом віри і надії. Головне — віри у власні сили, а я допомагатиму», — сказав Президент. Глава держави також вручив подарункові набори кожному вихованцю.

Разом із керманичем заклад відвідали міністр освіти і науки Дмитро Табачник, міністр соціальної політики Наталія Королевська, Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк.

Голова Київської ОДА, у свою чергу, розповів про плани розвитку мережі дитячих закладів у селищі. Так, за його словами, найближчим часом у Нових Петрівцях заплановано будівництво нового дошкільного навчального закладу.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).