«Щогодини кількість людей, яких щеплюють, зростає, — зазначив він. — Важливо, що на сьогодні в області не зафіксовано жодного випадку, який міг би свідчити про алергічні реакції».

Юрій Стогнієв нагадав, що щеплення є добровільним, до листа очікування може записатися кожен громадянин України. Так, згідно із наказом МОЗ розроблено дорожню карту вакцинації від COVID-19 — процес розділено на п’ять етапів.

Наразі триває перший етап, під час якого щеплення отримують медики, які працюють із хворими на COVID-19, бригади «швидкої допомоги», співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці ООС.

На другому етапі вакцинацію проходитимуть решта медпрацівників і громадяни старші 80 років. Саме з цього періоду імунізація відбуватиметься за попереднім записом.

Тим часом у військовому мобільному госпіталі № 59 разом із військовими лікарями та захисниками, які виконують бойові завдання на передовій і вже проходять планову вакцинацію, отримав щеплення Президент України Володимир Зеленський.

Військовослужбовці розповіли, що перед процедурою всіх оглянули: поміряли температуру, тиск та сатурацію. Після щеплення всі почувалися добре.

Також триває імунізація працівників та підопічних у Сватівському обласному будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів (на знімку). Цей заклад став першим із десяти обласних стаціонарних установ системи соціального захисту, в якому мобільною бригадою прове-дено перший етап вакцинації від COVID-19.

Перед щепленням для працівників та підопічних організовано обов’язковий медичний огляд у лікаря, який збирає дані анамнезу та остаточно вирішує питання щодо вакцинації.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА.