Основна увага парламентарія під час поїздки була прикута до питання реконструкції місцевого стадіону «Колос», який нині перебуває у вкрай занедбаному стані.

Під час візиту Арсеній Пушкаренко повідомив, що за його ініціативи поточного року розпочнеться реконструкція стадіону в рамках національної програми «Велике будівництво». Згідно з проектно-кошторисною документацією, загальна вартість робіт становитиме майже 40 мільйонів гривень. «За проектом, новий стадіон матиме сучасне поле, гарне освітлення, електронне табло, комфортні трибуни та зручні роздягальні, — розповів народний обранець. — Будуватимемо спільними зусиллями з Державним фондом регіонального розвитку, облдержадміністрацією, об’єднаною територіальною громадою та із залученням коштів народних депутатів, передбачених на соціально-економічний розвиток».

Як зазначив парламентарій, реалізацію проекту намагатимуться розбити на дві черги, щоб частину споруд ввести в експлуатацію вже поточного року, а повністю оновлений стадіон відкрити не пізніше 2022 року. Олевський міський голова Сергій Лисицький пообіцяв виділити з місцевого бюджету необхідні для співфінансування проекту кошти, щоб молодь отримала сучасний стадіон, який стане важливим кроком до нових спортивних здобутків і звершень.

Після наради з керівництвом громади Арсеній Пушкаренко також відвідав Олевський центр розвитку дитини № 2 «Сонечко», що потребує благоустрою території та облаштування дитячих майданчиків, і КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради.

Житомирська область.

Фото зі сторінки Арсенія Пушкаренка у Фейсбуці.