Уперше в українській історії та світі праправнук Тараса Шевченка по брату Йосипу Микола Лисенко фундаментально дослідив родовід великого генія Тараса Григоровича від потомків, що мешкали в Запорозькій Січі, і до його нащадків аж до наших днів глибиною в 10 поколінь та написав книжку «Коріння Шевченкового роду», де викладено це генеалогічне дерево (понад 1300 осіб).

Перше видання книжки отримало широкий резонанс. Уривки з неї друкувалися в Міжнародному літературно-публіцистичному часописі українських письменників Ізраїлю «Соборність», у публіцистично-художньому альманасі «Цвіт Чебрецевий». Книжку з радістю сприйняли читачі українських ЗМІ та іноземних газет, таких як американська «Свобода», канадський щотижневик «Міст», австралійська «Вільна Думка». На хвилях сіднейського радіо «SBS» було зачитано уривки із книжки. Матеріали видання використано під час створення фільму «І я таки жив».

Книжка здобула вісім дипломів-перемог на міжнародних і всеукраїнських конкурсах та безліч позитивних відгуків науковців з вишів та музеїв України.

Суспільна думка показала, що дух Тараса Шевченка повинен бути утверджений у віках, та надихнула автора на нове доповнене видання книжки, над яким автор працював 30 років.

Микола Павлович просить посприяти народженню нової книжки всіх небайдужих шляхом надання йому матеріальної допомоги для видання титанічної праці «Коріння Шевченкового роду».

Імена меценатів, які пожертвують кошти в сумі понад дві тисячі гривень, будуть надруковані в книжці.

Матеріальну допомогу на видання книжки просимо перераховувати авторові Лисенку Миколі Павловичу на його рахунок № 4149499105604522 ПриватБанку України.

За довідками звертатися до автора книжки за телефоном (096) 587-08-31 або на електронну адресу kalina-lisenko@ukr.net.