«Наше духовенство вміло брати на себе відповідальність за долю українського народу. Наші священики не просто були хранителями душі народу, а зберігали і розвивали його духовну, культурну, національну спадщину. А на прикладі президента

Карпатської України отця Волошина вміли брати на себе відповідальність за її державотворення», — сказав глава УГКЦ. Президент Карпатської України, зауважив Блаженніший Святослав, віддав своє життя за те, щоб ми жили у своїй власній державі. «Саме про цінність держави для сучасного і майбутнього нашого народу сьогодні з небес до нас промовляє отець Августин Волошин», — зазначив глава УГКЦ.

Пам’ятник встановлено на Аскольдовій могилі, де формується пантеон Героїв України. «Ми тут маємо знак, який вшановує Героїв славного бою під Крутами. Тут спочивають Герої Майдану, Герої війни на Донбасі. І відсьогодні тут стоятиме пам’ятник отцю Августину Волошину, безперечно, Героєві України, героєві змагання українців за своє: за свою культуру, за свою Церкву, за свою державу», — наголосив глава УГКЦ.

У заході взяли участь народний депутат України Іванна Климпуш-Цинцадзе, дослідник історії Закарпаття, доктор економічних наук Станіслав Аржевітін, представники Товариства закарпатців у Києві.

Фото надано автором.