Асоціація міст України глибоко сумує з приводу смерті

ПІТЦИКА Мирослава Васильовича

Виконавчого директора АМУ у 1995—2017 роках.

Мирослав Васильович понад 20 років свого життя присвятив розбудові інституту місцевого самоврядування в Україні, захисту його прав та інтересів. За роки діяльності М. Пітцика на посаді виконавчого директора Асоціація міст України перетворилася на найавторитетнішу недержавну організацію, що захищає та представляє інтереси місцевого самоврядування.

М. Пітцик виступив автором понад 30 наукових праць, співавтором важливих для місцевого самоврядування законопроектів «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про право комунальної власності», «Про місцеві податки і збори», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про органи самоорганізації населення» тощо.

Мирослав Пітцик був прибічником реформування місцевого самоврядування, передачі більших повноважень та фінансів на рівень громад. Під його керівництвом Виконавча дирекція АМУ розробила Концепцію реформи місцевого самоврядування, яку схвалило правління асоціації і яка лягла в основу Концепції децентралізації, схваленої урядом у 2015 році, та низку інших реформаторських законопроектів і нормативно-правових актів.
АМУ висловлює щирі співчуття через важку втрату рідним та близьким, розділяємо біль та скорботу...

Світла пам’ять про Мирослава Васильовича назавжди залишиться в серцях всіх, хто знав його та працював разом із ним.