На знімку: під час благодійної акції «З надією в серці» на Луганщині.

Гуманітарний вантаж збирали й пакували разом із дорослими учні шкіл Деснянського району столиці.

«Дізнавшись, що діти на Донбасі не мають елементарних речей і взуття, юні кияни не лишилися осторонь, — повідомила начальник групи цивільно-військового співробітництва майор Ірина Кардінал. — Ініціативу підтримали в управлінні освіти Деснянського району, так і розпочався спільний збір допомоги, що накопичилася у вантаж вагою 10 тонн».

По допомогу із транспортуванням зібраних речей педагоги та учні столиці не випадково звернулися до офіцерів CIMIC Нацгвардії. Адже тут мають чималий досвід доставки гуманітарних вантажів. Лише за тиждень юні благодійники разом зі старшими помічниками зібрали посилку з теплими речами, взуттям, іграшками, книжками тощо. Такої кількості не очікували й самі організатори!

Кілька днів знадобилося гвардійцям, щоб розвезти подарунки по всіх адресах. Передусім допомога приїхала в заклади, що опікуються сиротами й дітьми з малозабезпечених сімей. «Загалом цього разу ми відвідали вісім дитячих закладів у Донецькій і Луганській областях. Не оминатимемо й вигорілого Сиротиного», — зазначає Ірина Кардінал.

Левова частка вантажу призначена вихованцям інтернатів та навчальних закладів медичного профілю. На Луганщині однією з перших, куди завітали нацгвардійці, була Новоайдарська обласна санаторна школа. Тут навчаються діти, які потребують лікування неспецифічних хронічних захворювань органів дихання. Вихованці школи підготувалися до зустрічі заздалегідь. Тож на представників CIMIC чекав творчий подарунок.

«Ми щиро вдячні від імені нашої шкільної родини діткам Києва та військовослужбовцям Нацгвардії, які сьогодні передали нам багато корисних і довгоочікуваних подарунків», — сказала заступник директора з навчальної роботи Новоайдарської обласної санаторної школи Надія Солодуха.

Побували гвардійці й у Щастинській обласній санаторній школі. Тут теж лікують діточок, які мають проблеми з легенями.

На Донеччині до гуманітарної акції долучився Слов’янський полк НГУ, який також забезпечив транспортування благодійного вантажу.

«Діти Донбасу, зокрема Костянтинівська спеціальна школа № 32, дуже вдячні небайдужим ровесникам і Національній гвардії за подарунки, які вони нам передали! Щира подяка киянам за те, що вони пам’ятають про наших дітей та знають, що Донбас — це Україна», — наголосила директор школи Мая Леонова.

Гвардійці відвідали із гуманітарною місією також навчальні заклади Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки та Парасковіївки.

Фото групи інформації і комунікації Східного ОТО НГУ.