Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Фейсбуці. За звітну добу госпіталізовано 4 444 особи, 262 людини померли. Найбільше підтверджених випадків COVID-19 у Києві — 1210, Львівській області — 1140, Київській — 1134, Харківській — 1085 та Вінницькій — 948.

За добу Київ з помаранчевої зони перемістився у червону. За даними МОЗ, показник госпіталізації хворих на COVID-19 перевищено в десяти регіонах — окрім столиці, у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

Провідна інфекціоністка Міністерства охорони здоров’я Ольга Голубовська виступила за негайне запровадження локдану по всій країні. За її словами, необхідно відкривати нові стаціонари, запасатися киснем і грамотно проводити політику вакцинації. «Я вважаю, що на сьогодні в тих містах, які повністю згоряють, горять, догоряють, де всі перебувають просто в колапсі, потрібно запроваджувати локдаун. Усі розважальні заходи скасувати. На ці концерти дивитися неможливо», — каже лікарка.

Як повідомив міністр охорони здоров’я під час «години запитань» до уряду у Верховній Раді, наступного тижня в Україні стартує другий етап вакцинації проти COVID-19. За його словами, нині в Україні провакциновано 92,713 тис. осіб.