Торік відповідний проект переміг на конкурсі Всеукраїнського громадського бюджету. Тож на його реалізацію з ДФРР було виділено 12,7 мільйона гривень. За ці кошти в мікрорайонах міста встановили 482 камери відеоспостереження й облаштували єдиний ситуаційний центр, де працівники поліції та муніципальної варти цілодобово спостерігають за подіями і реагують на них.

Як повідомив журналістам начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський, у регіоні вже сьогодні практично третину злочинів розкривають за допомогою камер відеоспостереження. А коли такі сучасні технічні засоби функціонують як єдина система, їхня ефективність істотно підвищується. Тим паче, що, скажімо, кременчуцьке «Безпечне місто» запрограмовано на розпізнавання державних номерних знаків транспортних засобів.

Не менш важливо й те, що систему планують удосконалювати. Зокрема, кількість вузлів спостереження збільшать за рахунок підключення відеокамер з об’єктів різних форм власності. Розширюватимуть також функції моніторингу, оповіщення, контролю та управління ситуаціями, які потребують втручання працівників екстрених служб.

Полтавська область.