20 березня. «Маріуполь» — «Минай». 0:0. Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 1 997 глядачів. Рефері — Анатолій Абдула (Харків).

«Десна» — «Дніпро-1». 0:2. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 2 073 глядачі. Рефері — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Чуже, 45+1, 90+4.

«Ворскла» — «Олімпік». 3:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. Без глядачів. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Степанюк, 13, 55, Снурніцин, 25 (автогол).

21 березня. «Інгулець» — «Олександрія». 1:0. Кропивницький. «Зірка». 519 глядачів. Рефері — Володимир Новохатній (Київ). Гол: Січінава, 45+1.

«Львів» — «Шахтар». 3:2. Харків. ОСК «Металіст». 1 682 глядачі. Рефері — Микола Балакін (Київська область). Голи: Альваро, 24, Нич, 48, Шина, 73 (п) — Соломон, 30, 56.

«Динамо» — «Рух». 3:0. Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Караваєв, 59, 90, Сідклей, 86. На 10-й хвилині де Пена («Динамо») не реалізував пенальті (воротар).

«Колос» — «Зоря». 1:0. Ковалівка. «Колос». Без глядачів. Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків). Гол: Лисенко, 42.

Тур подарував чимало несподіванок. Головні — поразка «Шахтаря» від на той момент аутсайдера; виграш дніпрян у Чернігові, «Інгульця» в «Олександрії»; перемога «Колоса» над «Зорею.

***

Не новина, що «Шахтар» нині переживає широку чорну смугу. Про причини однією фразою не розповісти. Команда ненайкраще завершила виступи на євроарені. І вдома почалися негаразди.

Один із лідерів «гірників» Тайсон не брав участі в матчі проти «Львова». Він, як кажуть, уже сидить на валізах. Адже після завершення сезону півоборонець залишить клуб. Звідси, либонь, його специфічна поведінка.

«Під час гри з «Ромою» Тайсон відмовився від розминки і виходу на заміну. Після цього клуб ухвалив рішення відправити його в дубль, тепер він тренується там», — роз’яснив директор з футболу «Шахтаря» Даріо Срна.

Проти бунтаря застосовано ще й фінансові санкції.

А «Львову», як уже згадувалося, чемпіон програв. Це була не та історія, коли слабкіша команда забиває гол і йде у глуху оборону. Це інший випадок: забито багато м’ячів, «Шахтар» весь час наздоганяв. «Львів», хоч і поступався в класі опоненту, але грав гідно і завзято. Тому й переміг.

***

Після поновлення чемпіонату в лютому підопічні хорватського тренера Ігоря Йовічевича, футболісти «Дніпра-1», провели шість матчів — чотири виграли і два звели внічию. Відмінний результат для команди, котра пішла на зимову перерву, перебуваючи на останньому місці.

Тепер «Дніпро-1» перебрався на восьму сходинку у турнірній таблиці, здійснивши грандіозний якісний стрибок.

У матчі в Чернігові проти одного з лідерів чемпіонату дублем відзначився 22-річний півоборонець дніпрян хорват Маріо Чуже (на знімку праворуч). Перший м’яч він провів у компенсований час до першого тайму, вдруге відзначився на останній доданій хвилині матчу.

***

«Динамо» впевнено і з великим рахунком здолало «Рух». Хоча на початку зустрічі і, власне, протягом першого тайму не все складалося для господарів легко.
Після перерви динамівська перевага в класі поступово почала впливати на перебіг боротьби. Дублем відзначився Караваєв. Це його дебютні голи за «Динамо». Ще один м’яч забив бразилець Сідклей, якому дуже допоміг Миколенко.
Тепер «Динамо» випереджає «Шахтар» уже на сім очок. Але попереду ще багато подій — 7 турів. Тому нагороди роздавати ще не час.

Фото УПЛ.