Шановні друзі!
Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем адвокатури.
Розвиток України як демократичної, соціальної, правової держави неможливий без належного функціонування інституту адвокатури, діяльність якого спрямована насамперед на захист прав і свобод людини.
У всі часи адвокат виступав служителем і творцем права. Це та принципова особливість, що незмінно визначає суть повсякденної роботи адвоката, передається з покоління в покоління, зміцнюючи віру в силу права і посилюючи усвідомлення суспільної місії адвокатури, діяльність якої, за влучним висловом видатного адвоката минулого Пікара, є важливим показником гуманності, демократії і прогресу в державі.
Від кваліфікації і громадянської позиції адвоката залежать тисячі людських доль, суспільний та політичний спокій, а інколи й існування самої держави. На адвоката покладається благородний обов’язок з відстоювання справедливості, який вимагає високого рівня фахової підготовки, спеціального досвіду, широкої освіченості та взірцевих моральних якостей.
Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, наснаги, родинного затишку та нових здобутків у вашій почесній праці на благо співвітчизників та в ім’я Української держави!
 
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.