Тренер нашої команди Андрій Шевченко поділився думками про майбутній поєдинок.

«Франція — дуже складний суперник, не найзручніша команда для початку. Але у зв’язку з коронавірусом зробили спеціальний календар з трьома матчами.

Мали набагато менше часу на підготовку. Ми тепер опинилися в непростій ситуації, адже в нас є багато травмованих гравців. Скажімо, динамівці Циганков і Бесєдін мали непоганий вигляд, але отримали травми, тому їх не буде з нами цього разу.

Ярмоленко тільки-тільки відновлюється, він не потрапляв до заявки. Андрій прилетів до Києва, треба ще визначатися з ним».
Шевченко прокоментував також виліт українських лідерів з Ліги Європи.

«Два тижні тому дивився абсолютно оптимістично на перебіг подій, бо «Динамо» і «Шахтар» були в хорошій формі. Тепер у них спостерігається певний спад, судячи з тих ігор, які обидва клуби зіграли в Лізі Європи, а «гірники» —  ще й у чемпіонаті України.

Отже, протягом короткого періоду потрібно було поговорити з хлопцями, знайти мотивацію і підготувати їх до зустрічі».

***

Гравець збірної України і «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко від матчу кваліфікації чемпіонату світу-2022 проти національної команди Франції очікує іншої гри, ніж у жовтні 2020 року (1:7). Про це він розповів під час прес-конференції в Києві.

«Насправді жодної боязкості немає. Усі ми розуміємо, яка це збірна, — чемпіони світу. Ясна річ, що додаткової мотивації ми не потребуємо. Адже маючи такого суперника, ми повністю сконцентровані і мотивовані.

Рахунок насправді не зовсім відповідав тій грі, яка була. Я дивився по телевізору, якщо брати перші 15—20 хвилин першого тайму, то наша збірна грала навіть краще, ніж Франція. Добре, що це сталося тоді, під час контрольного матчу. Тепер — офіційна зустріч і, я думаю, картина буде зовсім іншою».

***

Отже, волею жереба збірна України потрапила до групи D, де також зіграють Франція, Фінляндія, Боснія і Герцеговина та Казахстан.

У деяких відбіркових групах європейської кваліфікації на ЧС-2022 — по шість команд. Але це не змінює основного принципу — безпосередньо на ЧС потраплять тільки переможці своїх груп.

Другі команди зіграють стики, які цього разу будуть складніші, ніж зазвичай. І пройдуть у три раунди. До десяти других команд відбору приєднаються ще два переможці груп Ліги націй (команди з найкращими показниками серед тих, хто не вийде на ЧС через класичний відбір).

У стиках розіграють три путівки на ЧС. Дюжину команд поділять на три групи по чотири учасники, у кожній з яких пройдуть півфінали й фінал. Отже, щоб пробитися на фінальну частину світового чемпіонату через стики, потрібно виграти два матчі.

Перша стадія відбірного циклу закінчиться вже найближчої осені — 16 листопада. Стики відбудуться навесні наступного року. А сам ЧС уперше пройде не влітку. Він стартує 21 листопада, а закінчиться 18 грудня 2022 року.