Будівництво цих важливих інфраструктурних об’єктів розпочалося ще у 2018 році, а завершилося у рамках програми «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість кожного проекту становила 9 млн грн.

У новозведеній амбулаторії у Покалеві обслуговуватимуть 1 378 мешканців семи сіл. Медичну допомогу їм надаватимуть лікар загальної практики сімейної медицини, дві медичні сестри й одна молодша медсестра. Крім того, у приміщенні також працюватиме аптека.

А послугами нового медзакладу у Першотравневому користуватимуться жителі цього селища та десяти навколишніх сіл. Майже три тисячі місцевих пацієнтів довірять своє здоров’я двом лікарям, трьом медичним і трьом молодшим медичним сестрам, яким допомагатимуть лаборант і медичний реєстратор.

Обидві амбулаторії оснастили сучасними меблями та необхідним обладнанням, зокрема й телемедичним. Також для них придбали службові автомобілі «Рено Дастер» вартістю майже 500 тисяч гривень і передбачили у штаті обох закладів посаду водія.

«Маємо черговий приклад ефективного поєднання зусиль державної, обласної та місцевої влади на благо громади. Саме на таких засадах будуватиметься реалізація інфраструктурних проектів за участі держави та обласного бюджету», — наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, котрий взяв участь у відкритті новозбудованих медичних закладів разом із народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком (на знімку), овруцьким міським головою Іваном Корудом, гладковицьким сільським головою Миколою Буховцем, іншими представниками місцевої влади та громадськості.

Житомирська область.

Фото з сайту Житомирської ОДА.