Дівчаткам-близнючкам Вікторії, Діані, Єлизаветі і Милославі з родини Анастасії і Владислава Валіхновських виповнився рік (на знімку). З такої нагоди сім’я отримала безліч щирих привітань від рідних і земляків та цілу купу подарунків. Найкращі з них — для батьків: малеча вже робить перші самостійні кроки та вимовляє перші слова.

А ще багатодітна родина підшукує собі чотирикімнатну квартиру, яку зможе придбати на кошти з міського бюджету. Депутати Кіровоградської міськради на сесійному засіданні 25 березня проголосували за виділення на придбання житла багатодітній сім’ї Валіхновських 950 тисяч гривень.

Рік тому близнята з’явилися на світ на 32-му тижні вагітності Насті. Кожна дівчинка мала зріст 42—43 сантиметри і вагу майже два кілограми.

Цікаво, що народження однояйцевої четверні — унікальне явище. Загалом у світі налічується понад п’ятдесят таких випадків.

Довідково

Торік на Кіровоградщині народилося 5 820 дітей, серед яких — 65 двієнь, одна трійня та одна четверня.

Найбільше малюків народилося у пологовому будинку № 1 Кропивницького — 1 893, в обласному перинатальному центрі —1 307 та в пологовому будинку Олександрії — 378. Загалом в області діють 22 пологові стаціонари.

Кіровоградська область.

Фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.