На знімку: голова ОДА Віталій Кім (праворуч) знайомиться з пропозиціями директора обласного центру зайнятості Дмитра Оборонька (ліворуч).

Таке завдання поставив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім обласному центру зайнятості.

Директор закладу Дмитро Оборонько презентував новинки обласної служби зайнятості. Так, установа використовує механізм розвитку бізнесу та збереження робочих місць шляхом надання одноразової виплати допомоги з безробіття, виплати допомоги з часткового безробіття на період карантину та сприяння реалізації програми «Турбота». Окрім того, пропонується використовувати послугу з дуального навчання для розвитку професійних компетенцій працівників, зокрема у галузі туризму.

Віталій Кім звернув увагу на важливість посилення онлайн-послуг служби зайнятості в період локдауну. Під час зустрічі з’ясувалося, що нині триває процес оптимізації роботи з керівниками територіальних громад області та запроваджуються фронт-офіси служби зайнятості у віддалених куточках області. За словами Дмитра Оборонька, наразі відбувається оптимізація онлайн-карти вакансій Миколаївщини по блоках: вакансії для осіб з інвалідністю; вакансії на військову службу за контрактом; вакансії з високою заробітною платою та актуальні вакансії. Чиновники узгодили проведення бізнес-локації Миколаївського центру «THE CAREER WORKSHOP», у рамках якого відбудеться вручення сертифікатів для клієнтів служби зайнятості на суму понад 700 тисяч гривень та коуч-супровід підприємців-початківців.

Миколаїв.

Фото прес-служби Миколаївського обласного центру зайнятості.