Тільки галас, здійнятий місцевими журналістами та селянами, змусив реагувати владу. Корюківська окружна прокуратура відкрила кримінальні провадження щодо безгосподарського використання земель і несанкціонованого будівництва споруд на самовільно зайнятій ділянці.

Землі, якими компанія проклала труби, — орендовані паї селян. Про ці роботи мешканців села Ушня Менської громади ніхто не попередив. Тому на сході села ушнянці виступили проти такого самоуправства, справедливо вважаючи, що викачування води з Десни негативно вплине на річку, яка й так уже кілька років не бачила повноводдя.

Роботи біля села Ушня тепер обстежують комісії Менської міськради та представники Корюківської окружної прокуратури. На спільному засіданні комісій Менської ради було підтверджено: дозволу на виконання робіт підприємство не має.

Директор з виробництва агрокомпанії Сергій Незгода, який був присутній на засіданні комісій, розповів, що документи — в стадії виготовлення. Він вибачився за поспішний початок робіт і запевнив: підприємство все, що було порушено, відновить.

Чернігівська область.

Фото із сайту susidy.city