Адже в соціальних мережах та на місцевих сайтах новин на Херсонщині — вибух обурення та ущипливі коментарі у дусі «скільки можна влаштовувати «бенкети під час чуми»? Йдеться про непересічні враження від закритої вечірки для вузького кола обраних у обласному академічному музично-драматичному театрі імені Куліша, куди запросили успішних бізнесменів, чиновників міськ-ради та облдержадміністрації, включно із нещодавно призначеним головою Херсонської ОДА Сергієм Козирем. У програмі тієї вечірки було еротичне шоу, на якому виступали дівчата в масках (не медичних, а декоративних) та в самій білизні. Після появи в Інтернеті відео пересічні глядачі сприйняли його як стриптиз. Хоча таке трактування категорично заперечує генеральний директор театру Олександр Книга.

— Це був захід, присвячений Міжнародному дню театру. Дівчат у білизні програма справді передбачала, але то були ніякі не стриптизерки, а артистки балету. Котрі брали участь у номері заслуженої артистки України Таїсії Новачук — частині майбутньої програми «Дива». Чиновники з міськради та облдержадміністрації до дівчат не чіплялися, поводилися культурно, оскільки прийшли до театру з дружинами, — запевняє Олександр Андрійович.

Вечірка, яка наробила такого галасу, театру однозначно піде на користь. І не лише завдяки шаленому розголосу в масштабах усієї України. Адже на ній не тільки напівоголених дівчат показували, а й провели аукціон з продажу права зіграти другорядні ролі в спектаклі «Дванадцять стільців». Стартова ціна кожної була дванадцять тисяч гривень, але за окремі з них точилася запекла боротьба. Внаслідок чого вони «подорожчали» до тридцяти тисяч гривень, сплачених переважно бізнесменами, котрі побажали спробувати себе ще й у ролі артистів. Загалом театр заробив на аукціоні майже двісті тисяч гривень, хвалиться пан Книга. А от що «заробили» можновладці, треба ще розбиратися.

У будь-якому разі керівники Херсонської облради поспішили від заходу відхреститися. Заступник голови цього органу самоврядування Юрій Соболевський виступив із заявою про те, що ані його, ані голови облради Олександра Самойленко на скандальній вечірці не було. В облдержадміністрації, щоправда, з цього приводу промовчали. Хоча херсонці одразу ж згадали схожу історію, коли з нагоди святкування 8 Березня просто до «Білого дому» запросили музичний гурт «Степ». А на підтанцьовці перед чиновниками крутилися скромно одягнені (чи то пак роздягнені) симпатяжки в подертих панчохах. Тодішній голова ОДА Юрій Гусєв на «святі життя» присутній не був, тож із повним моральним правому його засудив, і навіть декого із замовників «полуничного» дійства звільнив з держслужби. Кого ж звільнятиме новий очільник облдержадміністрації Сергій Козир, котрий сам на закритій вечірці відзначився — невже сам заяву про відставку подасть? Утім, такий перебіг подій видається дуже сумнівним: наші держслужбовці, на відміну від європейських, до таких вчинків не схильні. Тим паче, через споглядання дівчат у трусиках.

Херсон.