Але два десятки квартир залишились без води, газу і світла — під’їзд, де стався обвал, відключений від усіх комунікацій. Кілька квартир нижче зіпсовані гарячою та холодною водою.

Як виявилось, на останньому, п’ятому, поверсі мешканці намагались реконструювати квартиру. Горе-ремонтники проігнорували будівельні норми і знесли опорну стіну. Тож плити перекриття просто обвалилися.

— Попередньо можна зробити висновок, що будинок не аварійний, — повідомив заступник міського голови Олександр Вергун. — Жителі від відселення відмовляються. Щоправда, не з усіма вдалося поспілкуватися.

Відбулося екстрене засідання міської комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому визначено порядок ліквідації аварійної ситуації.

«Щоб уникнути подальшої руйнації, перекриття між четвертим і п’ятим поверхами буде укріплене, — пообіцяв міський голова Кропивницького Андрій Райкович. — Будівлю треба відновлювати. Спочатку проведемо експертизу, щоб встановити ступінь пошкоджень. Потім виготовимо робочий проект ремонту. Скоріше за все, відновлюватимемо дах за кошти резервного фонду міста — щоб оперативніше. Тим часом правоохоронці проведуть розслідування прикрого випадку».

Кіровоградська область.