На знімку: останні почесті Сергію Барничу.

Тут на колінах зустріли кортеж із тілом сержанта 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» Сергія Барнича. Сапера, котрий разом із підполковником Сергієм Ковалем, старшими солдатами Сергієм Гайченком та Максимом Абрамовичем загинув 26 березня під час прицільного ворожого обстрілу позицій «десятки» із забороненої Мінськими угодами зброї.

Попрощатися із Сергієм Барничем до Коломиї прибули представники оперативного командування «Захід», бойові побратими, волонтери, представники влади та небайдужі краяни. Священики відслужили панахиду за героєм та його загиблими побратимами. Опісля тіло бійця доправили до Калуша, звідки був родом 47-річний воїн. Його мобілізували ще 2015-го, потім на контрактній службі він був сапером 109-го гірсько-штурмового батальйону «Едельвейс».

Сергій Барнич став десятим загиблим бійцем із Калуського району. В територіальній громаді — триденна жалоба. На всій території громади приспущено прапори на будівлях органів державної влади, місцевого самоврядування, держпідприємств, установ та організацій, скасовано всі розважальні заходи.

На поховання прибули керівники області, району й територіальної громади, рідні, друзі та сотні небайдужих калушан. Останній прихисток герой знайшов на Алеї слави.

«Гасло 10-ї бригади «Зі щитом або на щиті» відображає відвагу та мужність бійців, які на передовій захищають рідну країну, — зазначив голова облдержадміністрації Андрій Бойчук. — Прикарпаття у скорботі. Ми провели в останню путь справжнього патріота Сергія Барнича. І жодні слова не зарадять болю втрати. Нехай спочиває з миром герой! Вічна пам’ять!».

Івано-Франківська область.

Фото надано автором.