Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг області Олег Кравцов.

Уже проведено державні закупівлі на три об’єкти, розташовані в напрямку КПВВ «Золоте» на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка»-Сватове — Лисичанськ — Луганськ. Ідеться про капремонт шляхопроводу через залізницю та двох мостів.

Також оголошено тендери на оновлення мосту на автодорозі Т-1314. Загалом в області розробляють 15 проектів щодо капітального ремонту мостів.

За словами Олега Кравцова, минулого року проводили ремонти двох штучних споруд: шляхопроводу поблизу міста Щастя та мосту через річку Айдар у Новоайдарі. Перший об’єкт уже відбудовано, другий буде завершено приблизно в червні цього року.

Триватиме й реконструкція доріг між Старобільськом, Сватовим та Сєвєродонецьком.

«Для відновлення так званого Старобільського трикутника, зокрема дороги Р-66 від Кремінної до Троїцького, Укравтодор залучає європейські інвестиції — 100 мільйонів євро від ЄБРР, — повідомив Олег Кравцов. — Капремонт розпочнеться у другому півріччі — наразі тривають проектні роботи. Крім асфальтового покриття, передбачено відремонтувати всі штучні споруди та здійснити освітлення населених пунктів».

Контроль за якістю будівництва здійснюють САД у Луганській області та незалежні експерти. Серед них — ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» і ТОВ «Ежіс Україна» (Франція), з якою було налагоджено співпрацю минулоріч.

У САД також нагадали, що в 2020 році поточним ремонтом було охоплено 190 тисяч квадратних метрів доріг.

Фото Служби автомобільних доріг у Луганській області.