Зокрема, вони проаналізували дані, записані поки що єдиним в обласному центрі стаціонарним інтерактивним радаром (на знімку).

Рівно за місяць, за підрахунками пристрою, трасою промчали майже 315 тисяч(!) транспортних засобів. Із них лише 37,43 відсотка не перевищили допустимої швидкості у 50 км. Практично стільки само водіїв дозволяли собі «переступити» норму не більш як на 10 кілометрів за годину. Натомість кожен четвертий(!) гнав від 61 до 80 км/год. і більше. Зафіксував той пристрій і, так би мовити, рекордний максимум — 131 кілометр за годину...

І це при тому, що йдеться зовсім не про пустелю серед міста, придатну для перегонів новітніх «шумахерів». З обох боків цієї ділянки розташовані десятки(!) придорожніх торговельних і сервісних павільйонів, крамниць, салонів, ремонтних майстерень тощо.

За таких обставин, вочевидь, дієвою засторогою були б реальні штрафні санкції. Працівники Агентства місцевих доріг в області навіть підрахували: якби кожного зафіксованого їхнім радаром у тому місці порушника вимог до швидкісного режиму оштрафували, то загальна сума сплачених ними за таке «шумахерство» коштів сягнула б щонайменше двадцяти мільйонів гривень!

Але поки що інтерактивний радар тільки блимає покажчиками швидкості та «підморгує» водіям смайликами. Як то кажуть, без наслідків для порушників. Тож принаймні для більшості з них той «розумний» пристрій залишається лише дорожньою «іграшкою». До речі, дуже не дешевою. Бо на його придбання та встановлення витратили 200 тисяч гривень...

Полтава.

Фото з сайту Агентства місцевих доріг в області.