Пропонують їх у відділенні денного перебування комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» (на знімку).

Власне, йдеться про постковідну комплексну реабілітацію. Попри те, що коронавірусна хвороба є новою для всіх, спричинені нею ураження різних органів людини й насамперед легень зовсім не унікальні. Адже з пневмоніями та їхніми наслідками медики досить успішно боролися й раніше. Важливо тільки не запізнитися з допомогою організму, який подолав підступну недугу й потребує вже не пігулок та ін’єкцій, а своєрідних «вітамінів» для відновлення і повернення до повноцінного функціонування.

Такими «вітамінами» у згаданому відділенні денного перебування стають масаж, фізіотерапевтичні процедури, лікувальна фізкультура. Все те сприяє такому собі «перезавантаженню» легень, поліпшенню окисно-відновних процесів у м’язах тощо. При цьому фахівці розробили кілька оздоровчих програм для людей поважного віку та ослаблених, які перехворіли на COVID-19 середньої тяжкості, а також для здорових із профілактичною метою. Помірні фізичні навантаження на кожного відвідувача кабінету лікувальної фізкультури регулюються згідно з розробленою для нього індивідуальною програмою на десятиденний курс.

Таким само персоніфікованим і водночас досить широким є перелік фізіотерапевтичних процедур, які отримують (звісно, за призначенням лікаря) у відділенні ті, хто подолав коронавірусну хворобу. Зокрема, йдеться про пневмопресинг для верхніх і нижніх кінцівок та голови, магнітотерапію, електрофорез, інгаляції, вібромасаж стоп. Тут можна зануритись і в атмосферу оздоровчого релаксу соляної кімнати та відчути принади ароматерапії. Не менш важливо й те, що всі рекомендовані лікарем процедури виконуються безплатно для відвідувача. Не платять за ці послуги у центрі й усі охочі їх отримати з числа земляків пільгових категорій.

Полтавська область.

Фото з сайту Шишацької громади.