Бокс. WBC (Всесвітня боксерська рада) вирішила присвоїти Віталію Кличку статус почесного чемпіона. Це означає, що Кличко залишає вакантним титул чемпіона світу за версією WBC у суперважкій вазі.
Додамо, що звання почесного чемпіона дає Віталію Кличку можливість вимагати негайної зустрічі з чинним чемпіоном WBC. Така ситуація вже була в кар’єрі Кличка, коли в 2008 році він повернувся на ринг після 4-річної перерви й одразу ж зустрівся з діючим чемпіоном за версією WBC.
Раніше повідомлялося, що Віталій Кличко проведе бій 2014 року. Теоретично можливе повернення Кличка-старшого на ринг. Про це киянин заявив, коментуючи рішення про присвоєння йому статусу почесного чемпіона.
«Для мене було великою честю утримувати звання чемпіона Всесвітньої боксерської ради, і я завжди робив це з гордістю. Пропозиція WBC дала мені теоретичну можливість повернутися на ринг, — сказав Віталій. — Тепер я повністю сконцентрований на українській політиці і відчуваю, що потрібен людям. Мій брат Володимир здобуватиме більше спортивних перемог, а я, як завжди, підтримуватиму його».