Окрім власне озеленення території та догляду за насадженнями, його працівники ще й заготовлятимуть тверде паливо для комунальних закладів, створюватимуть нові об’єкти благоустрою тощо. Водночас їхня діяльність у тамтешньому зеленому храмі, площа якого значно розширилася після збільшення громади, стане системною, плановою і комплексною.

Надто з огляду на те, що всі лісосмуги між полями, необліковані лісові ділянки, насадження у межах населених пунктів перейдуть в управління комунального підприємства. Тож у таких донедавна фактично «нічийних» оаз, які не входять до територій державних лісгоспів, нарешті з’явиться реальний господар. На них, звісно, після видалення старих і аварійно небезпечних дерев та очищення від зайвої рослинності захаращених територій неодмінно висаджуватимуть і плекатимуть нові саджанці. А отже, з’являтимуться і нові лісові масиви, парки та сквери...

Голова громади Олександр Василенко вважає символічним те, що свою діяльність працівники новоствореного комунального підприємства почали не з вирубування дерев, а із садіння нових ділянок лісу. Не менш важливо й те, що, крім поліпшення благоустрою й турботи про довкілля, підприємство принесе громаді додаткові робочі місця й надходження до скарбниці.

Полтавська область.