Його було поранено 12 квітня під час мінометного обстрілу і доставлено у Торецьк. На жаль, лікарі зарадити біді не змогли.

Це важка втрата, і вже друга для родини Героїв. Рідний брат Олексія Мамчія Станіслав загинув 13 липня 2016 року, теж в зоні АТО, захищаючи незалежність України.

На знак скорботи на будинках органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій будуть приспущені державні прапори, скасовано всі розважальні заходи, внесено зміни до програм теле- та радіомовлення.

Похорон загиблого військовослужбовця з Чернівців відбудеться в п’ятницю, 16 квітня.

Увечері 15 квітня в Гарнізонному храмі Різдва Пресвятої Богородиці та св. Антонія (вул. Капеланська) розпочнеться панахида за полеглим бійцем.

Наступного дня о 10.00 відбудеться похоронне богослужіння. А об 11.30 на Центральній площі Чернівців буде прощання із загиблим. Поховають Олексія Мамчія на Почесній алеї Центрального кладовища.

Співчуття матері та родині загиблого Олексія висловили і працівники Чернівецької дирекції «Укрпошти». Тетяна Мамчій працює листоношею в поштовому відділенні облцентру. Два сини — ось така біда.

Стало також відомо, що в зоні проведення ООС поліг смертю хоробрих і 24-річний буковинець Ярослав Карлійчук. У зв’язку із загибеллю двох військовослужбовців у Чернівецькій області оголосили дводенну жалобу.

Чернівецька область.