Під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглядалася безпекова ситуація на Донбасі та питання запровадження нових обмежувальних заходів щодо низки фізичних та юридичних осіб.

На порядку денному засідання РНБО було сім питань. Найголовніше з них, яке розглядалося в таємному режимі, стосувалося ситуації на сході країни.

«Ситуація на Донбасі сьогодні контрольована, є, дійсно, питання. Ми готові відповідати на ці питання. Армія готова — це найголовніше», — сказав Володимир Зеленський і додав, що хотів би, щоб українські громадяни довіряли тільки офіційним заявам — нашого Генерального штабу чи Офісу Президента України.

Другим питанням, як повідомив глава держави, Рада національної безпеки і оборони розглядала запровадження нових персональних санкцій щодо контрабандистів. «Застосовуватися санкції будуть до 12 осіб — фізичних та юридичних. І це теж не фінал. За ці 30 років у нас — просто пласт контрабандистів», — зауважив Володимир Зеленський.

За його словами, наразі Служба безпеки України, зокрема, з’ясовує громадянство цих осіб і наявність у них паспортів інших держав.

Також, зазначив Президент, РНБО розглянула декілька економічних питань. Зокрема, Володимир Зеленський повідомив, що запропонував Раді нацбезпеки та Офісу Глави держави у співпраці з Антимонопольним комітетом розробити новий законопроект щодо олігархів.

«Вважаю, що сьогодні це один із пріоритетів — розробити фундаментальний законопроект про статус олігарха в нашій країні: що буде з такими людьми, які будуть впроваджуватися санкції, як олігархи будуть перетворюватися на бізнесменів. Тому що ми підтримуємо великий бізнес, будь-який бізнес в Україні. А вплив олігархів на Україну — на вибори, на економіку, на закони, на Верховну Раду — цього допустити більше не можна», — наголосив Президент.

У контексті нещодавнього плідного візиту до Турецької Республіки Володимир Зеленський, як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, подякував Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності.